Nya funktioner i Centsoft

Kategori: Information

I denna blogg kommer ni att kunna följa utvecklingen av Centsoft Invoice. Vi kommer löpande att lägga upp nyheter samt highlighta gamla funktioner som är värda att återupptäcka. Kunder vars installation ligger i molnet kommer kostnadsfritt få ta del av funktionerna. Vi uppdaterar våra servrar med jämna mellanrum, håll utkik på datumet under inloggningsrutan för att veta när ni uppdaterades senast! Våra servrar uppdateras var 14:e dag så längre än så ska ni inte behöva vänta på en nyhet i Centsoft Invoice. Kunder med lokal installation behöver boka in en uppdatering via vår support ([email protected]) för att få den senaste versionen.

 

2021-09-01

Skapa automallar löpande

Det går nu att skapa automallar direkt från en kontering som använts flera gånger, från ”Tidigare kontering”. Systemet frågar om du önskar sätta den valda konteringen som automall. Du kan också klicka på en knapp i den blå panelen där du själv kan lägga till din kontering som automall.

 

Ny rapport: fakturor per organisation – se fakturatyp

För redovisningsbyråer kan det vara smidigt att se vilken typ av fakturor som inkommit till de olika kunderna.

 

2021-07-01

Okänd leverantör

Nu finns det förklaringar i systemet som visar varför en faktura har hamnat i mappen Okänd leverantör. Klicka på Anledning för att hitta orsaken, samt för att hitta lösningsförslag på hur det kan åtgärdas till nästa gång en faktura från samma leverantör inkommer.

2021-04-01

Spärra betalningar av fakturor

För ett antal ekonomisystem (se lista nedanför bilden) går det att skicka med en så kallad betalspärr på fakturorna. Det innebär vanligtvis att en faktura som ligger bokförd och journalförd i ekonomisystemet inte lägger sig i en betalfil (som dras ut från ekonomisystemet). Fakturan kan konteras och attesteras inne i Centsoft precis som vanligt, samt exporteras till ekonomisystemet. Betalspärren aktiveras genom att den bockas i uppe i fakturahuvudet där övriga flaggor finns. Se ibockat fält nedan i bild.

I dagsläget gäller denna funktion för Visma Administration, Fortnox, Hogia, Briljant samt Visma.net.

2021-03-25

Hantera betalfiler genom Centsoft

I Centsoft går det att aktivera tilläggstjänsten som genererar betalfiler. Det innebär att en faktura inte behöver vara attesterad och exporterad till ekonomisystemet för att kunna laddas upp i en betalfil i banken. All information om funktionen återfinns i denna pdf.

2021-02-25

Kortkommandon i fakturavyn

Inne i Centsoft kan ni använda er av kortkommandon för att effektivisera ert arbete med fakturorna. På de sidor där ni kan arbeta med kortkommandon finns en i-symbol längst upp till höger i webbläsaren som ni kan klicka upp som förklarar vilka möjligheter som finns.

Exportera mer information från fakturor

Att exportera fakturorna som PDF har länge varit en uppskattad funktion. Nu finns även funktionen att lägga till information som kontering eller anteckningar också i samband med exporten. Välj ”Lägg till information på PDF-fakturor” vid Åtgärd för markerade och klicka sedan på OK för att få upp alternativen.

2021-02-05

Öppna och redigera leverantörskort från fakturavyn

Många har efterfrågat möjligheten att kunna lägga till information på leverantörskortet i samband med hantering av fakturan och nu är det möjligt! Klicka på pennan till vänster om leverantörens namn inne på fakturan för att få upp leverantörskortet och göra ändringar. Tack vare detta kan tex kontering automatiseras för kommande fakturor redan vid första hanteringen av en faktura.

Notera: Funktionen lämpar sig extra bra för de ekonomisystem där vi INTE hämtar konteringen som är förprogrammerad på leverantören, tex. Visma Administration, Visma eEkonomi, BL Admin etc. Kunder med dessa ekonomisystem rekommenderas använda den nya funktionen i Centsoft.

Från vissa ekonomisystem hämtar vi in konteringen som är förprogrammerad på leverantören. Denna information skriver över det som ändras inne i Centsoft. Exempel på ekonomisystem med denna typ av integration är tex. Fortnox, WinAssist, Hogia, iScala m.fl. Kunder med dessa ekonomisystem kan fortfarande dra nytta av funktionen och tex. välja en förvald attestant eller flagga på leverantörsnivå.

Osäker på vad som gäller för just ditt ekonomisystem? Kontakta vår support: [email protected].

 

Ersätta användare

När en användare slutar kan du nu enkelt flytta över dennes behörigheter och historik till en ny användare.  Gå in profilen på användaren som ska sluta och klicka sedan på ”Flytta över till ny användare” nere till höger. Välj vem som ska ta över och vilka behörigheter det gäller.

Separera bilagor

Har ni/leverantören råkat skicka in 1 dokument med flera fakturor/bilagor? Hamnade en sida inne på fel faktura? Önskar ni separera på dessa? Ni behöver inte skanna om något, utan ni kan flytta över bilagorna direkt inne i fakturavyn. Ni hittar alternativen och hur dessa fungerar under Hantera bilagor, ovanför själva fakturan i Centsoft.

fakturaskanning gör att allt kan skötas via datorn