Brain accounting logotyp vit

CASE: Med Centsoft kan vi samla alla kunders reskontror på ett ställe

Brain Accounting

Brain Accounting är en helhetsleverantör inom ekonomi, redovisning, HR och lön. Det går att outsourca hela eller delar av ekonomifunktionen till Brain. Företaget startades 2003 och har i dagsläget cirka 30 medarbetare och över 100 kunder. Mattias Ryglert är Reskontrachef på Brain Accounting och sitter på en enhet där de är sex personer, han är även den som ansvarar för att sätta upp kundernas bolag och attestflöden i Centsoft.

 

Vi brukar ha ett uppstartsmöte med nya kunder där vi demonstrerar Centsoft eller ha en workshop där de får se funktionerna och leta sig runt i systemet. Sedan brukar vi lägga upp alla deras användare i Centsoft och skicka med er manual.

 

Jag upplever att det är väldigt lätt att komma igång. Kunden förstår snabbt vad de ska göra, man får en tydlig översikt med dashboarden i Centsoft och sedan har du som en ToDo-lista mer eller mindre. Vill de göra mer detaljerade fakturasökningar så kan de behöva lite utbildning.

 

 

”Systemet är intuitivt, kunden förstår snabbt vad de ska göra.”

Uppsättning av Centsoft

Det är lite olika hur lång tid det tar att för oss att konfigurera Centsoft för kunden. Det som styr är hur pass komplexa attestflöden de har. Vissa kunder har extremt komplexa attestflöden som vi får jobba med löpande hela tiden. Sätter man däremot upp ett standardbolag går det väldigt snabbt, det gör jag själv inklusive integrationen mot kundens ekonomisystem på en timme.

 

Det brukar gå rätt snabbt tills kunden känner sig hemma i systemet, det beror på hur mycket de sitter inne i systemet och jobbar. Om vi har nya kunder med lite mer etablerade ekonomifunktioner, har de oftast en CFO och då brukar de ha kommit igång redan inom två veckor och kan hitta de mesta de behöver i Centsoft.

 

 

”Kunderna är igång med Centsoft inom 2 veckor.”

 

Integration mot ett flertal ekonomisystem

Mattias säger att han tycker att den största fördelen för Brain Accounting som ekonomibyrå är att Centsoft är kompatibelt med så många ekonomisystem.

 

Våra kunder har Centsoft integrerat mot Fortnox, Microsoft Dynamics AX och NAV. Även om vi har 150 kunder i olika system så kan vi samla alla deras reskontror i Centsoft. Den största vinsten för oss som ekonomibyrå är att alla kunder kan samlas på ett ställe.

 

En annan fördel med systemet är att det finns möjlighet att konfigurera Centsoft för företag inom olika branscher och som även växer snabbt. Det är både enkelt och går fort för oss att göra förändringar i kundernas attestflöden i takt med att de växer.

 

 

”Centsoft kan kopplas till flera olika ekonomisystem vilket gör att vi kan samla alla kunders reskontror på ett ställe.”
Största vinsten är att alla kunder kan samlas på ett ställe.

Mattias Ryglert, Reskontrachef på Brain Accounting

Centsoft fungerar för snabbväxande företag

Brain arbetar med alla möjliga typer av kunder men de som är överrepresenterade hos de är snabbväxande tjänsteföretag.

 

Oftast är det entreprenöriella företag som kommer in till oss med en affärsidé som snabbt drar iväg och så inser att de behöver hjälp med ekonomin. Vi brukar säga att vår målgrupp är tjänsteföretag som omsätter mellan tio och hundra miljoner, sen finns det några företag som ligger lite under och lite över det.

 

Det roliga är att vi får följa företagens utveckling, när de kommer till oss är de ganska små och i takt med att de växer kan vi hela tiden skala system eller antalet medarbetare vi sätter på uppdraget. Om kunden fortsätter att växa så kan de istället för att sätta upp en helt egen ekonomiavdelning anställa en CFO och så jobbar ekonomichefen direkt mot oss istället. Vi blir kundens ekonomiavdelning vilket fungerar väldigt smidigt för båda parter. Vi har många kunder som varit med oss väldigt länge och växt tillsammans med oss.

FÅ EN GRATIS DEMO

Demo formulär

Kom igång direkt

Det är enkelt att komma igång med Centsoft. För att underlätta kan vi hjälpa dig genom en gratis demo.

Börja här

Fyll i formuläret så återkommer vi inom kort med en demo. En av våra kunniga medarbetare hjälper er att snabbt komma igång.

Upptäck mer

Upptäck hur Centsoft kan underlätta för flera delar i din organisation och anpassas för just ert arbetssätt.