CASE: Läs om hur KAB Fastigheter har fått förbättrad kontroll av fakturaflödet i deras 30 bolag

Bakgrund

KAB Fastigheter är ett familjeägt företag i tredje generationen. Företaget förvaltar cirka 1.600 lägenheter och cirka 64.000 kvm lokaler i bland annat Göteborg, Lidköping, Skövde och Strömstad. Anita Ottosson är ekonomichef och var med när Centsoft upphandlades.

– Vi började tittade på lite olika system och hittade Centsoft via nätet. Efter den initiala kontakten bokade vi möte med deras representanter och när vi sågs visade de ett väldigt stort engagemang i oss. Vi tyckte också att systemet verkade lättarbetat redan vid presentationen.

 

Hade ni något annat EFH-system innan?

Nej, vi arbetade då med manuell hantering.

 

Vad var anledningen till att ni började titta efter denna typ av lösning?

– Vi kände att vi ville ha bättre kontroll över fakturaflödet och minska risken att fakturor betalas utan att de attesterats, och framförallt att på ett enkelt sätt säkerställa att inga fakturor förfaller utan betalning. Vi har ett 30-tal bolag så det är en del att styra upp. En enkel hantering av fastighetsmomsen, då vi lyfter ingående moms med olika procentsatser i våra bolag, var också högt upp på agendan.

Vilket ekonomisystem har ni integrerat mot Centsoft?

Vi använder Visma Control, och Centsoft anpassades för att passa just vårt sätt att arbeta, vilket har hjälpt oss mycket. Bland annat är det viktigt för oss med kontering på rätt kostnadskonto redan vid ankomstregistreringen.

 

 

Har det skett någon förändring i personalstyrkan sedan ni började använda Centsoft?

– Vi har växt och därmed blivit fler, men det är uppenbart att vi spar mycket tid i det dagliga arbetet med fakturahanteringen tack vare Centsoft. Vi upplever också att nyanställda kommer igång med sitt arbete väldigt fort.

 

Vad känner du som CFO är viktigast med Centsoft?

– Vi känner nu att vi har total kontroll över flödet och hanteringen av fastighetsmomsen. Att gränssnittet är väldigt lättöverskådligt är också en viktig del, liksom det engagemang och support vi får från Centsoft.

Vi känner nu att vi har total kontroll över flödet och hanteringen av fastighetsmomsen. Att gränssnittet är väldigt lättöverskådligt är också en viktig del, liksom det engagemang och support vi får från Centsoft.

Anita Ottosson, CFO på KAB Fastigheter

Angelika Fritthioff-Schmidt arbetar också på ekonomiavdelningen på KAB och arbetar dagligen med hanteringen av fakturor. På sin tidigare arbetsplats hanterades dessa på traditionellt vis med fysiska underlag.

 

Vilka fördelar ser hon jämfört med det gamla sättet hon jobbade på?

 

– Detta är både smidigare och säkrare, eftersom risken att fakturor försvinner på vägen minskar.
Jag tycket också det är lätt att hitta en specifik faktura, att titta bakåt i historiken för att till exempel se kontering och vem som attesterade en viss typ av faktura. Jag ser lätt vilka fakturor som är på väg att förfalla så att jag kan kontakta rätt person för attestering.

 

Hur skulle du summera att Centsoft har hjälpt dig i ditt arbete?

 

Först och främst har man ju alla fakturor samlade, och man har koll på förfallodatum. Man förstår snabbt hur systemet fungerar, och det är enkelt att hantera fastighetsmomsen.

 

 

FÅ EN GRATIS DEMO

Demo formulär

Kom igång direkt

Det är enkelt att komma igång med Centsoft. För att underlätta kan vi hjälpa dig genom en gratis demo.

Börja här

Fyll i formuläret så återkommer vi inom kort med en demo. En av våra kunniga medarbetare hjälper er att snabbt komma igång.

Upptäck mer

Upptäck hur Centsoft kan underlätta för flera delar i din organisation och anpassas för just ert arbetssätt.