Ny funktion i kvittomodulen!

I tisdags höll vi ett webinar för att presentera vår kvittomodul. Vi gick igenom vyn för användare och administratörer, för att visa hur enkelt det är att ladda upp kvitton och få konteringen på plats direkt. I samband med detta visade vi vår senaste funktion – den automatiska matchningen av kvitton och kreditkortsfakturor! För att se hur det såg ut kan ni klicka nedan:

Har du svårt att starta filmen? Gå till vår Youtube-kanal och klicka på filmen om kvittomodulen. Det finns även mer information här.

 

Nedan ser ni svar på några av de frågor vi fick under webinaret:

 

Hur får man in informationen från kvittomodulen till ekonomi- och lönesystemet? 

All information kring kvittona och deras kontering exporteras i en SIE4-fil som enkelt kan läsas in i ekonomisystemet, och därifrån kan det synkas till löneprogrammet.

 

Idag betalas kortfakturorna per autogiro på 10 dgr. Därför hinner vi inte få in kvittona så vi bokar upp hela fakturan på ett tillfälligt konto. Vi konterar sen kvittona mot detta konto när vi får in kvittona. Kan man göra liknade på detta sätt?

Ja, du kan kvitta konteringen mot det skuldkonto du använder vid kortfakturor och utlägg.

 

Om man sköter kortfakturor för 35-40 personer med i snitt 10-15 poster per faktura. Är då detta ett smidigt system?

Absolut, du får automatiskt en koppling mellan inlämnade kvitton och kortfakturan. Konteringen är klar i samband med att användaren väljer vilken typ av kostnad inköpet avser (tex taxi eller representation). Du ser tydligt vilka användare som har lämnat in sina kvitton och vilka som saknar X antal kvitton för att fakturan ska bli färdigmatchad.

 

Vad behöver man göra för att fakturan för företagskort ska hamna i kvittomodulen?

Fakturan behöver tas emot som e-faktura, och vi hjälper er med de inställningar som behöver göras under en uppstartsutbildning.

 

Hur länge har kreditkortsmodulen funnits?

Kreditkortsfunktionen utvecklades i år, som ett led i automatisering i kvittomodulen. Själva kvittomodulen har funnits sedan 2017.

 

Vad kostar tjänsten?

Priset styrs av antal användare / månad. Hör med er säljkontakt för Centsoft för att veta mer!